Skip to content

Het team

Guido en Rosanna Rodermans

Het team

Guido en Rosanna Rodermans

IMG_2544

Sinds enige jaren is Guido Rodermans springruiter. Zijn enthousiasme voor de fysieke mogelijkheden maar ook het besef hoeveel dit van een paardenlichaam vraagt heeft ervoor gezorgd dat hij meer kennis wilde opdoen en zich meer wilde bekwamen in de veterinaire chiropractie. Zijn gedachte hierbij was; ”als ik al zoveel jaren veel mensen kan helpen om (pijn)klachten te verminderen of kan verhelpen dan wil ik dit ook voor dieren kunnen doen.”

 

Guido Rodermans, Neurologisch chiropractor, heeft meer dan 30 jaar ervaring als humaan chiropractor en meer dan 25 jaar ervaring in de functionele neurologie. Een gedegen goede opleiding kiezen is altijd belangrijk voor Guido Rodermans geweest, hij heeft er inmiddels al heel wat gevolgd en hij stelt dan ook hoge eisen aan een opleidingsprogamma en instituut. Met deze ervaring heeft hij de opleiding tot veterinaire chiropractor in Sittensen, Duitsland, gekozen bij de International Academy for Veterinary Chiropractic (IAVC).

 

 

Samen met dierenartsen en chiropractoren uit heel Europa is er kennis en ervaring gedeeld om deze discipline, veterinaire chiropractie, die al meer dan 20 jaar bestaat, tot een hoger niveau te brengen.

Over deze opleiding zegt hij;

 “Zelf was ik erg onder de indruk van de structuur en diepgang van de opleiding en was het mooi om te zien hoe de studenten met wisselende ervaring en specialisaties in paarden of huisdieren zich bekwaamden in de palpatie technieken en de manipulaties”.

 

Hij ziet deze afgeronde opleiding dan ook als een zeer waardevolle aanvulling op zijn dagelijkse invulling van zijn werk als neurologisch chiropractor. Inmiddels wordt hij regelmatig gevraagd om paarden te behandelen van alle niveaus op diverse locaties in het land. Van recreatie paarden tot Olympische paarden. Hiernaast behandelt hij honden en katten en andere kleine huisdieren in de praktijk op specifieke tijden.

 

Naast hem staat Rosanna Rodermans. Dressuur en springen is haar lust en haar leven. Zij heeft zich gespecialiseerd in looppatronen en beweging alsmede het juist opbouwen en trainen van spieren. De opleiding Brain and Neuroplasticity  en haar afgeronde opleiding instructeur I door het NOC-NSF erkend, heeft ook haar gebracht op het punt voor dieren te willen kunnen doen wat ze voor mensen kan doen.

 

Deze kennis en kunde combineert zij, met haar verdieping in het bewegingsapparaat en de ‘range of motion’ bij dieren, alsmede met de gevolgde trainingen bij grand prix jury en grand prix ruiters en geeft hiermee aanvullend advies bij het chiropractische behandeltraject teneinde de combinatie weer goed in balans te krijgen.

Rosanna-Rodermans
horse-430441_1920

Samenwerking externe ruiter

Hiernaast wordt er soms voor kozen het paard te laten rijden door een van de ruiters. Er zijn een aantal ruiters waarmee wordt samen gewerkt. Wanneer een paard gereden wordt door een ruiter dat op een andere manier het paard benaderd, geeft  dit vaak nog meer informatie dat ons kan helpen nog gerichter te werk te gaan en nog specifieker advies te geven. Dit wordt ingezet indien we nader willen kijken naar de beweging onder het zadel.

De samenwerkende ruiters beschikken veel ervaring en rijden met gevoel het paard. We verlangen minimaal dat zij ervaring hebben met het ‘zadelmak’ maken van paarden alsmede ervaring met het beleren van jonge paarden. Hiernaast beschikken deze ruiters minimaal het niveau Z licht. Het zijn ruiters die weten wat ze doen en met respect en liefde voor het paard zich inzetten om ons van de informatie te voorzien die wij nodig hebben om nog verder tot verbetering te komen.

 

Samen gaan wij ervoor om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen bij ingezette behandeling.